Ashtanga LED 1

Beschrijving les:

Ashtanga Yoga is een fysieke yogastijl waarbij je eigen proces centraal staat. Door middel van vinyasa’s ( vloeiende bewegingen) worden de asana’s (statische houdingen) aaneengeschakeld. Er wordt gewerkt met de Ujjayi ademhaling. Dit is een speciale vorm van ademhalen die ook wel wordt omschreven als oceaanademhaling. Hierdoor ontstaat er een bijzondere warmte (prana = levensenergie). Het lichaam gaat zweten en er ontstaat een goede doorbloeding. Afvalstoffen worden afgevoerd, spieren, pezen, zenuwen, klieren, botten en organen worden versterkt. Maar ook op het geestelijke vlak zorgt het voor bewustwording. De ademhaling trekt je aandacht naar binnen. Door het beheersen van de ademhaling komen lichaam en geest tot rust.

  

Niveau:

Beginner / Gevorderde

Tijdstippen:

Maandag 20:00 uur

Donderdag 19:30 uur 

Een Yoga les in een groep van maximaal 15 deelnemers.

PowerYoga

Power Yoga is de ultieme yoga workout en dé manier om stoere mannen en vrouwen op de yogamat te krijgen. Deze workout is gericht op het verbeteren van flexibiliteit, de opbouw van kracht, uithoudingsvermogen & mobiliteit, het verminderen van blessures en het verbeteren van prestaties bij andere sporten.

Niveau:

Beginner / Gevorderde

Tijdstip:

Dinsdag 20:00 uur 

Een Yoga les in een groep van maximaal 15 deelnemers.

Easy flow yoga

Beschrijving les:

De basis Asthanga yoga-houdingen volgen elkaar in deze les in een rustigere tempo op en zijn eenvoudiger en toegankelijker. Dat betekent dat je meer aandacht aan de opbouw besteedt en voldoende opties aangereikt krijgt zodat er altijd eentje is die bij jouw lichaam past. Zo ben je vrij om krachtige en minder krachtige houdingen naar je eigen behoefte af te wisselen.

Zoals bij alle yogastijlen, ook bij Easy Flow Yoga is je Ujjayi ademhaling een belangrijke leidraad.

  

Niveau:

Beginner

Tijdstippen:

Maandag 10:00 uur

Dinsdag 19:00 uur

Woensdag 09:00 uur

Donderdag 18:30 uur

Een Yoga les in een groep van maximaal 15 deelnemers.

Hatha Yoga

Beschrijving les:

Hatha Yoga is een zachtere vorm van yoga. Houdingen worden langere tijd vastgehouden, ook in de krachtfase.

Hatha Yoga versterkt de spieren, maakt het lichaam leniger, verbetert de lichaamshouding, kalmeert de geest en brengt ontspanning.  Het verschil tussen Hatha yoga en andere vormen van lichamelijke oefeningen is dat Hatha yoga het lichaam voedt met energie en zuurstof en geen herstel vraagt na het beoefenen. Na elke houding volgt er ontspanning voordat de volgende houding volgt, waardoor  er nauwelijks verzuring van de spieren ontstaat. 

Niveau: Beginner

Tijdstip:

Maandag 18:45 - 19:45 uur

Zaterdag 09:30 -10:30 uur

Yin yoga

Beschrijving les:

Yin Yoga is de tegenhanger van de Yang Yoga vormen (Asthanga, Easy Flow en Broga).

Bij Yin Yoga verloopt alles langzaam en rustig, waardoor je de houdingen langer vast houdt. Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het verbeterd de mobiliteit van het lichaam (leniger) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger).

Yin yoga heeft een relatief rustige karakter. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

  

Niveau:

Beginner/Gevorderd

Tijdstippen:

Dinsdag 09:00 uur

Woensdag 20:00 uur

Vrijdag 17:30 uur

Een Yoga les in een groep van maximaal 15 deelnemers.

Personal Yoga (Training)

Personal Yoga is echt 'Personal'. 

Samen bekijken wij jou wensen en/of doelstellingen om er voor te zorgen dat jij geniet, ontspant en leeft.

Please reload

© 2020 Yoga Studio Born | info@yogastudioborn.nl

  • Facebook
  • Instagram